Web Site Builder

Over mij...

Als (onderzoeks)journalist en ervaringsdeskundige moeder op het gebied van thuiszitten zet ik me in voor kinderen die niet naar school kunnen en hun ouders.

Het taboe op thuiszitten is nog altijd enorm. Voor ouders kunnen machteloosheid en schaamte een rol spelen wanneer hun kind om welke reden dan ook (tijdelijk) niet naar school gaat. Ze kunnen ook zeer gestrest raken als je je diploma niet haalt. Dit alles heeft weer veel impact op jou. Dat is slecht voor je zelfvertrouwen, niet van deze tijd en ronduit destructief!

Het is mijn doel is om jou en je ouders te ondersteunen onder andere door woordvoerder te zijn en bijeenkomsten te organiseren waar ouders elkaar kunnen treffen. Daar blijken ouders behoefte aan te hebben. Als jij dit ook wilt, laat het me weten! Om te bekijken waar oplossingen kunnen liggen, hou ik presentaties onder ander bij gemeenten en ga ik geregeld in gesprek met beleidsmakers zoals wethouders, raadsleden, leerplichtambtenaren, jeugdwerkers en jeugdpsychologen. Verder praat ik natuurlijk met thuiszitters en hun ouders.

Wil jij met me praten? Stuur me een mail (info@ikganietnaarschool.nl) en ik neem contact met je. Doen!

Ik ben op de barricaden geklommen om het taboe op thuiszitten te doorbreken Doe jij mee? Door jouw verhaal (anoniem) te delen, help je andere thuiszitters. Je maakt op deze manier duidelijk dat er meer kinderen zijn die thuiszitten, met elk hun eigen verhaal. En dat zij niet de enige zijnā€¦.

Graag tot ziens!

Monique de Mijttenaere

Journalist en ervaringsdeskundige ouder op het gebied van thuiszitten

Vragenlijst